Flyttfirma Pris

Hur mycket kostar det att anlita en flyttfirma?

Samma fråga inför varje flytt: Ska vi anlita en flyttfirma eller muta kompisar med pizza? Vad blir snabbast, billigast och kanske roligast? För att kunna avgöra vad som blir bäst för er, behöver du veta vad en flyttfirma kostar. För att få flyttpriser behöver du få in en offert från en flyttfirma – en flyttoffert.

Vi kommer beskriva vad en flyttfirma kostar , vad du ska tänka på om du väljer att anlita den billigaste flyttfirman och vad vi anser är en skälig kostnad för flytthjälp.

Tyvärr finns det inget enkelt svar på frågan vad en flytt kostar. Det snabbaste och enklaste sättet att få svar på det är att skicka in en prisförfrågan direkt på vår hemsida. Det långa svaret kommer nedan.

Fördelarna med att hyra en flyttfirma är såklart att det är smidigare och flytten går snabbare. Det är dock viktigt att planera in och boka flytthjälp i tid, vi rekommenderar att boka hjälpa cirka 30 dagar innan flytt. Desto tidigare du är ute desto billigare flyttfirma kan du hitta och desto bättre flyttoffert kommer du att kunna få. Vad en flytt kostar beror så klart på en massa olika saker. Även om flyttkostnaden är viktig är inte priset det enda du ska stirra dig blind på. Kolla upp att det är ett seriöst företag och försök att hitta recensioner och referenser om deras tidigare arbete. Det finns många flyttfirmor vars verksamhet inte är helt legitim och har du otur kan du bli lurad; saker kan gå sönder eller försvinna och du står utan kompensation. En billig flyttfirma i pris är inte alltid det som är mest prisvärt eller ens billigast i längden.

Vad påverkar priset på din flytt?

Priset för flytthjälp påverkas av en rad olika faktorer. Hur långt ska du flytta? Hur stor är bostaden? Hur mycket möbler har du? Hur nära porten kommer man med flyttbilen? Har du några särskilt ömtåliga föremål? Listan kan göras lång. Priset blir därför alltid individuellt efter just dina förutsättningar och din flytt.

Jämföra priser

Det är bra att ta in offerter för flytthjälp för att jämföra för- och nackdelar, samt säkerställa att de har möjlighet att hjälpa till på flyttdagen. De flesta företag tar ett fast pris, men föredrar man att få ett timpris på flytt brukar så brukar det också gå bra. En annan viktig sak att undersöka är om flyttfirman har försäkring, skulle något hända med dina saker är det tryggt att veta att allt åtminstone är försäkrat.

Kostnad för flytthjälp och RUT-avdrag

Hur mycket kostar flytthjälp? Som tidigare nämnt avgör oftast timpriset kostnaden för flytten. Många företag har en tabell på sin hemsida som kan ge en indikation på vad slutpriset för flytten blir, men generellt ligger pris per timme för en flyttfirma på mellan 400kr/timme till 600kr/timme. Då ingår en person som sköter flytten samt bil. Kräver flytten fler personer brukar timpriset bli lite billigare för de extra personerna. När du får en offert med kostnad för flytthjälp rekommenderar vi att du begär att ett fast pris av flyttfirman.

Priset kan också bli lägre med hjälp av Rut-avdraget för flytthjälp. Rut-avdraget används genom att flyttfirman gör ett avdrag för arbetskostnaden på fakturan. Du betalar därmed ett billigare pris och resten begär företaget ut från Skatteverket. Beviljas utbetalningen fylls beloppet i på din inkomstdeklarationen. 

Både rut- och rotavdraget har ett maxtak som finns angivet på Skatteverkets hemsida. Taket är ett belopp som gäller per person och år, men det finns inget maxbelopp per fastighet. Det innebär alltså att man kan dela på arbetskostnaden om det är fler som bor på samma adress. Tänk dock på att informera flyttfirman om du redan har utnyttjat en del av avdragen så att de kan göra rätt avdrag på din faktura. Om du undrar om flytten är avdragsgill så kan du läsa mer här.

Lycka till med din flytt!

LÅT OSS KONTAKTA DIG!

Lämna dina uppgifter så kontaktar vi dig!

Kontakta oss